Grand classic
LPG endermologie
Peeling 30
Grand Classic
ZoneR trilogy
Previous slide
Next slide

Ask us about your skin, not the Internet!

Tijdens een vrijblijvend consult kunnen onze huidtherapeuten nagaan waar het probleem ligt en hoe we verder te werk kunnen gaan. 

 Voor wie?

Een huidanalyse is doeltreffend voor iedereen. Tijdens de consultatie ontvangt u persoonlijk advies, wordt er een intake gesprek gedaan en een behandelplan opgesteld. 

 Waarom?

Elke huid is anders, daarom weten we graag waar de oorzaak van uw huidprobleem ligt. Ook medische achtergrond, allergieën en eventuele onderliggende oorzaken worden besproken. Dit om het optimale behandelplan op te stellen en de ideale resultaten te kunnen garanderen. U krijgt een duidelijk beeld van hoe de behandeling verloopt, wat de verwachte resultaten zijn en hoe vaak u de behandeling het beste kunt herhalen.

Wat is Acné en hoe ontstaat het?

Acne is een veel voorkomende huidconditie. Het ontstaat wanneer de haarzakjes onder de huid verstopt geraken. Talg (dat de huid helpt om uitdroging tegen te gaan) en dode huidcellen verstoppen de poriën wat lijdt tot een ontsteking. Oorzaken van acne zijn; teveel of hoge productie van olie in de poriën, ophoping van dode huidcellen en de groei van bacteriën. Ook hormonen, genen, medicatie en leeftijd kunnen een grote rol spelen in het ontstaan van acne. Dieet, stress, omgevingsfactoren, prutsen aan de huid,… kunnen allemaal acne in de hand werken.

Hoe gaan wij te werk?

Wij vinden het heel belangrijk om te kijken naar de oorzaak van acne. Acne heeft vaak een onderliggende oorzaak, denk hierbij aan hormonen, intoleranties, eetgewoontes, verkeerd gebruik van producten,… Daarom willen wij verder kijken dan enkel naar de huid. Als je voor de eerste keer komt dan gaan wij verschillende vragen stellen om te achterhalen wat precies de oorzaak zou kunnen zijn. Bij een eerste bezoek doen wij altijd de GRAND CLASSIC gelaatsverzorging. Deze verzorging wordt volledig aangepast aan de noden van de huid. Tijdens deze verzorging bekijken we ook wat we verder kunnen doen voor jou en jouw huid.

Welke verzorging kunnen toegepast worden bij Acné?

Grand classic
 

 

Wanneer we ouder worden wordt de huid dunner, verliest elasticiteit, er ontstaan rimpels en plooien en er kan huidverkleuring (pigmentatie, roodheid,…)  en textuurveranderingen ontstaan. Er zijn verschillende factoren die zorgen voor huidveroudering.

Huidveroudering gebeurt zowel van binnen- als vanbuiten uit. De intrinsieke factoren (vanbinnen) zijn genetisch bepaald en beginnen al rond de leeftijd van 25 jaar. De huid zal minder collageen, elastine en hyaluronzuur produceren waardoor de huid minder stevig is, minder veerkracht heeft en sneller rimpels zal vormen.

De extrinsieke factoren zijn omgevingsfactoren en gebeuren dus vanbuiten uit. Blootstelling aan zonlicht (UV-stralen) is daarbij de grootste factor. Andere oorzaken zijn roken, luchtvervuiling, levensstijl,…

 

Welke verzorgingen zijn van toepassing?

Hoe ontstaan pigmentvlekken? 

Een pigmentvlek ontstaat door het ophopen van pigment (melanine). Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan zonlicht, zal je lichaam meer pigment aanmaken om de huid te beschermen tegen zonbeschadiging.Wanneer de vlekken op latere leeftijd ontstaan, worden ze ook ouderdomsvlekken genoemd. Deze vlekken kunnen ook ontstaan door minder goed werkende organen (vb. lever).

 Hoe gaan we te werk?

Als iemand voor de eerste keer komt dan zullen we altijd de GRAND CLASSIC verzorging toepassen. Bij deze verzorging kijken we wat de huid nodig heeft, deze verzorging kan dan ook volledig aangepast worden aan de noden van de huid. Vervolgens kunnen we verder kijken wat we kunnen doen om de pigmentvlekken te verminderen.

Welke verzorgingen zijn van toepassing?

 

Een gevoelige huid ontstaat wanneer de natuurlijke barrièrefunctie van de huid verstoort is. Hierdoor gaat er vocht verloren en dringen er irriterende stoffen de huid binnen. Er zijn verschillende factoren die ervoor kan zorgen dat huid gevoelig wordt. Dit onder andere door de zon, verkeerd gebruik van producten, omgevingsfactoren,…

Bij een gevoelige huid is het dus belangrijk om de huidbarrière terug in optimale staat te brengen. Dit kan door het gebruik van aangepaste producten en combinatie met behandelingen.

Welke verzorging zijn van toepassing?
Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt. Op de plaats van de beschadiging maakt het lichaam littekenweefsel aan. Dit omdat de huid niet in staat is om volledig nieuw te groeien. Wanneer acne onder controle is kan het zijn dat er littekens zijn ontstaan. Wanneer de huid weer in goede conditie is, kunnen de littekens worden aangepakt. Ook littekens door andere oorzaken kunnen aangepakt worden, dit zowel op gelaat als op het lichaam.

 Welke verzorgingen zijn van toepassing?
Hoe ontstaan cellulite?

Cellulite wordt ook wel sinsaasappelhuid genoemd.

Wanneer de hoeveelheid vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt, raken de bloedvaten vernauwd. Door verminderde bloedcirculatie kan vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd. Het bindweefsel zal hierdoor verharden en onregelmatigheden zoals bobbeltjes en putjes vertonen. Cellulite komt het vaakst voor op benen, billen en armen.

 Welke verzorgingen kan je doen tegen cellulite?
Hoe ontstaat huidverslapping?

Huidverslapping ontstaat door het verouderingsproces, gewichtsverlies, vermindering van de natuurlijke aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur.Vanaf je 25/30ste levensjaar vertraagt de celstofwisseling (aanmaak nieuwe huidcellen).Roken, chronische stress, te weinig slaap en beweging, alcohol of een te hoge suikerinname zijn leefstijl factoren die huidverslapping veroorzaken.Door te weinig slaap of chronische stress maakt je lichaam meer cortisol aan, wat je collageen aanmaak stopt of vermindert. Roken is in alle opzichten slecht voor je huid. Het vermindert de hoeveelheid anti-oxidanten in je huid, die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Maar ook op de voor collageen aanmaak benodigde vitamine C.  

Welke verzorging kan je doen om huidverslapping tegen te gaan op het lichaam en gelaat?