Voedingscoaching
orthomoleculair geneeskunde

Onze aanpak gaat terug naar de basis van geneeskunde. Gezonde voeding is en blijft het allerbeste medicijn om gezond te worden en te blijven. De juiste voeding is en blijft de beste preventie tegen kanker, hart- en vaatziekten, dementie, vermoeidheid, depressie, reuma enzovoort.

Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid is bovendien een absolute basisvoorwaarde om optimaal gezond te zijn. Dat is het principe van de nutritionele geneeskunde, of ‘geneeskunde door voeding’, meestal orthomoleculaire geneeskunde genoemd.

De kracht van de nutritionele geneeskunde bestaat erin dat ze je ertoe aanzet om je gezondheid zelf in handen te nemen door te kiezen voor de juiste voeding, eventueel aangevuld met vitaminen en mineralensupplementen, en pas in laatste instantie gebruik te maken van klassieke medicijnen.

In de praktijk helpen en adviseren wij onze klanten om zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen via gezonde, onbewerkte voeding en eventuele bewezen (op basis van bloedonderzoek) tekorten aan te vullen met voedingssupplementen (vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren, plantenextracten).

 

Consultaties